Архивна снимка от честване на празника на Ловеч
Архивна снимка от честване на празника на Ловеч © Община Ловеч

Със званието "почетен гражданин" посмъртно ще бъде удостоен учителят и бивш началник на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

На официална церемония ще бъдат връчени традиционните награди инвеститор и бизнесмен на годината.

В празничния ден ще се проведе и детският спортен празник "Пламъчета сини".

В салона на Драматичния театър е спектакъла "Вивалди завинаги" на Симфониета – Враца от програмата на Люлякови музикални вечери.

Празничният ден ще завърши с концерт на Любо Киров на централния площад в града и традиционната заря.

За празника на Ловеч Регионалното управление на образованието в Ловеч организира за втора поредна година "Панорама на средното образование".

На централния площад в Ловеч от 10.00 до 12.30 ч. всички кандидат-гимназисти и техните родители ще имат възможност да се запознаят с профилите, професиите и специалностите в седемте училища на територията на община Ловеч, които предлагат прием след седми клас, поясни началникът на РУО – Ловеч Иваничка Буровска.

"Всички училища, които осъществяват държавен план – прием на територията на община Ловеч ще направят панорама на предлаганите" от тях професии и специалности и профили. Целта е да демонстрират спецификата на изучаваните професии и специалности, съответно и профили, за да могат седмокласниците и техните родители да бъдат запознати при избора на съответното училище в което да продължат образованието си.“

В инициативата тази година ще своите специалности ще представят и Технически колеж – Ловеч, Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски" - Долна Митрополия, и Национален военен университет "Васил Левски" - Велико Търново.