© ДФК "Звездичка"

В група А попадат съставите на „Локомотив” (Мездра), „Балкан” (Ботевград), „Септември” (София) и „Козаро” (Ботевград). А в група Б са тимовете на „Витоша” (Бистрица), „Локомотив” (София), „Правец” и „Чавдар” (Етрополе).

Откриването е на стадион „Христо Ботев” от 09:30 часа. Половин час по-късно стартират двубоите. Във всяко група ще се изиграят по шест мача, по системата „всеки срещу всеки”.

При червен картон състезателят се отстранява само до края на срещата, а на негово място влиза друг играч. В елиминационната фаза в случай на равенство, победителят се определя чрез дузпи.

Полуфиналите са от 15:00 часа, а финалът – 16:20. В 17:00 часа е официалното закриване и награждаването.

Всеки състезател ще получи почетна грамота за участие и популяризиране на футбола в Ботевград. За отборите от 4-то до 8-мо място ще има купа за участие в турнира. Трите най-добри тима ще получат медали и купи, съответно бронзови, сребърни и златни. А един състав ще вдигне купа за феърплей.

Организаторите са предвидили и индивидуални награди – за „Най-добър вратар”, „Голмайстор”, както и специална награда „Васил Редовски”, която ще се определи от гласуването на всички треньори.

© gong.bg

Легендата Васил Редовски остава в историята на „Локомотив” (Мездра) с два сезона, 1981/82 и 1982/83, като централен нападател и голмайстор на „железничарите” в Северната „Б” РФГ, а през 1980/81 облича екипа на Ботев (Враца) в „А” група.

Според статистиката на Българския футболен съюз Редовски заема четвърто място във вечната ранглиста на „Б” РФГ по брой изиграни мачове - 479. Това той прави с фланелките на „Балкан” и „Локомотив” (Мездра).