При набор 2010 участват девет тима, разделени в две групи. В първата попадат пет състава – ФК „Тича” (Варна), ОФК „Несебър”, ФК „Царско село” (София), ФК „Пловдив Сити” и ФК „Чадир Лунга” (Молдова). Отборът на „Локомотив” (Мездра) е във втората група заедно с тимовете на Фк „София спорт”, ДФК „Звездичка” и ОФК „Пирин” (Разлог).

Срещите ще се играят в две полувремена по 25 минути с петминутна пауза. По време на двубоите се допускат неограничен брой смени, но без повторно влизане в игра.

При равенство в точките на отбори от дадена възрастова група, разделени на групи, за класиране във финалната фаза ще се вземат предвид допълнителни критерии в следната последователност: директен двубой, голова разлика, брой реализирани голове, а при равни критерий следва жребий.

При получени два жълти картона или директен червен картон, състезателят ще бъде наказван за една среща. При обида на длъжностно лице наказанието е спиране на състезателни права за две срещи.

Първият двубой за момчетата на Стоян Стоянов е в понеделник, на 21 юни, когато „железничарите” излизат срещу ОФК „Пирин” (Разлог). Във вторник от 09:15 часа „Локомотив” е символичен гост на ФК „София сити”. Третата среща за мездренчани е на 23 юни срещу състава на ДФК „Звездичка” (Бургас).

Двубоите за местата от 5-то до 8-мо са в четвъртък, а полуфиналът и големият финал – петък.

След края на турнира победителите ще бъдат наградени. Организаторите са предвидили и индивидуални отличия за най-добрите състезатели.