Творците от Литературен клуб „Христо Ботев“ при Народно читалище „Просвета 1925-Мездра“ ще отбележат 70-годишнината от основаването на литературната група в община Мездра. На изявата ще бъде представен алманах „Ескус-II“, включващ творби на творци от общината.

Организаторите уведомяват, че на премиерата присъствието на авторите, чийто произведения са включени в алманаха е задължително, тъй като ще има и литературно четене. Среща ще се проведе на 30 септември от 17:30 часа в Голямата заседателна зала на Община Мездра, етаж 4.

Малко по-късно същия ден от 18:00 ч. НЧ „Просвета-1897“ в село Горна Кремена ще чества 125 години от своето основаване. То ще се проведе в салона на читалището, съобщи председателят Надя Вълчовска.

На 1-ви октомври отличената писателка Дарина Цветкова ще представи новата си стихосбирка – „Лирика само за душата“ в Читалището в родното си село Зверино.

Дарина Цветкова е член е на Съюза на писателите земеделци в България и на Литературен клуб "Христо Ботев" при Читалище "Просвета" - Мездра, председател на Литературния клуб към НЧ „Факел“ – с. Зверино, един от създателите и най-активните членове на Художествено-творчески клуб "Ковачница" при Читалище "Никола Вапцаров" - Игнатица.