Потребителите на Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания и техния гост демонстрираха кулинарни умения, правейки коледни сладки и шоколадови бонбони.

„Реших да окажа съдействие на децата, защото те имат нужда да усетят семейния дух на Коледа“, сподели за MediaNews Магдалена Динкова.

Магдалена Динкова разкри, че е приятно изненадана от желанието и работата на потребителите в жилището.

„Пожелавам им да са здрави и да следват мечтите си. Благодаря им, че ме приеха толкова топло и се надявам да продължим инициативата“, каза още кметският наместник.

В двете защитени жилища за лица с умствена изостаналост и преходното жилище са настанени 20 души. Най-възрастният потребител е на 50 години.

Лицата, настанени в комплекса, са много дейни и се включват в различни инициативи, една от тях е традиционният коледен базар.

„И тази година сме подготвили много красиви сувенири“, каза директорът на комплекса Камелия Каменова.

Тя разкри, че средствата ще бъдат използвани за материали, а част от тях ще бъдат дарени на дете от Мездра в неравностойно положение.

Щандът на КСУДЛУ ще бъде позициониран пред сградата на общинската администрация, от 19 до 23 декември. Всички сувенири, които ще бъдат изложени на него са дело на потребителите от комплекса.