Не липсваха, разбира се, и празничият коктейл и презентациите на тематични ястия и десерти, приготвени с желание, вдъхновение и „щипка любов”. Гости на кулинарния празник бяха зам.-кметът на община Мездра Нели Минева и Силвия Петкова – председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни

Празникът на „алековци” започна с атрактивна забавна програма, която ухаеше на вкусни кулинарни изкушения. А танцът на мажоретките изпълни пространството с коледен дух и настроение.

Водещите поканиха всички присъстващи на кулинарно пътешествие, където ги очакваха богато подредените пъстри трапези, които мамеха със своето многообразие и апетитни аромати.

На конкурс като на конкурс. Трудната задача да изберат най-вкусните, най-тематичните, най-трудоемките, термореактивните, най- автентичните ястия и най-богатото разнообразие се падна на професионалното жури в състав шеф Иван Иванов, шеф Христинка Минова и зам.-кметът на община Мездра Нели Минева.

След като дегустираха ястията на всеки един от класовете, журито се оттегли, за да каже своята тежка дума.

Наградите на победителите в отделните категории бяха връчени от зам.-кмета Нели Минева, която благодари на „алековци” за активното участие в инициативата „Коледни уроци за сърцето” и им пожела много здраве, много нови успехи в кулинарното изкуство и да бъдат все така отзивчиви в стремежите си да правят добро

Директорът на Професионалната гимназия инж. Христинка Минова също поздрави младите кулинари и им пожела здраве, упоритост и постоянство в овладяването на тайните на кулинарното изкуство.

Всички участници във вкусната надпревара получиха индивидуални грамоти.