За историята и легендите на двата празника –Свети Трифон Зарезан – покровителят на лозарите и винарите и Свети Валентин – светецът покровител на влюбените, разказаха дванайсетокласниците Елизабета и Теодоси. В забавна и любопитна презентация двамата зрелостници представиха интересни факти за това как се празнува денят на влюбените в различните страни. Разбира се, те не пропуснаха да отбележат и още едно историческо събитие от българската хилядолетна история, случило се на тази дата и свързано с името свети Константин - Кирил Философ, първият от светите Седмочислени славянски просветители, дал на славянския род силата на буквите и писменото слово.

След настъпилото весело настроение, всеки един от гостите получи „валентинка“, а домакините предложиха истинска кулинарна магия, сътворена от бъдещите мастер шефове и техните преподаватели по професионална подготовка. Рогът на изобилието бе се изсипал върху богато подредената маса, около която с възхищение и светнали очи се струпаха и малките, и големите гости.

Специални гости на празника на любовта и виното бяха заместник-кметът на Община Мездра Нели Минева, секретарят – Светлана Мицева, Елена Нанова - началник отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване“, Седефка Петкова, Илияна Александрова, Ерика Йончовска от Центъра по кариерно ориентиране във Враца, директорът на ОУ „Христо Ботев“ Иван Иванчев, служители на общинската администрация и други.

Ръководството и екипът на ПГ "Ал. Константинов" изказва своята благодарност на общинската администрация за оказаното съдействие и гостоприемство!