Митническите служители констатирали съмнителен товар в областта на челната му стена. При по-щателния контрол се оказало, че зад алуминиевите профили са укрити сто кашона, съдържащи 1200 чифта спортни обувки с лого на търговската марка “NIKE”.

В изпълнение на Регламент на Европейския съюз и Закона за марките и географските означения маратонките са задържани и за случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговската марка. Работата по случая продължава.

Отново в района на Дунав мост 2 ломските митничари открили и задържаха 5 тона картонени опаковки за цигари. Щампованият картон е намерен в товарен автомобил с полска регистрация, който по документи превозвал опаковъчна хартия за страна от Европейския съюз. При извършения контрол инспекторите установили, че под горния слой чист картон са поставени щамповани листове за цигарени кутии с логото на защитена търговска марка. Количеството е достатъчно за опаковането на един милион кутии цигари, уточняват експертите.

Поради възникналите основателни съмнения, че опаковките за цигари са произведени в нарушение на регламент 608 на ЕС и нарушават права на търговска марка, пратката е задържана в склад на Митница Лом.