В Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград е в сила оранжев код. Там е възможно температурите да достигнат до 39-40 градуса. В останалата част от страната е обявен жълт код и очаквани температури 35-38 градуса.

След обяд над планините и планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб вятър с променлива посока. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°, на 2000 метра - около 21°.

През следващите дни времето ще се задържи предимно слънчево и много горещо. Ще бъде почти тихо или със съвсем слаб вятър с променлива посока. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 34° и 39°. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни ще са в четвъртък над Северна България и планините; на отделни места ще превали и прегърми. Тогава в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще е до умерен.