На 6-ти октомври в 11.30 часа кметът на Община Мездра инж. Генади Събков ще посрещне делегациите в сградата на администрацията. По време на срещата гостите ще имат възможността да видят документален филм, създаден от общинска администрация и показващ прелестната природа, многобройните забележителности, открити артефакти. Ръководителят на АК “Калето“ инж. Димитър Павлов ще направи презентация на обекта като основна туристическа атракция на община Мездра.

Инициативата ROSEB обхваща три граничещи региона от Сърбия, Румъния и България с население 2.191.000 жители. В Източна Сърбия са включени областите Бор и Зайчар, в Северозападна България – областите Видин, Монтана и Враца, а в Югозападна Румъния - областите Мехединци, Долж и Олт.

Специфичните цели на Инициативата ROSEB са изграждането на платформа за сътрудничество в областта на туризма, чрез създаване на трансгранична мрежа от заинтересовани страни в сферата на туризма, както и улеснява по-доброто използване на съвместния туристически потенциал, чрез създаване на механизми за структурираното внедряване на процесите за оценка на нуждите, определянето на приоритети и планирането на действията при изпълнението на проекти.

Инициативата ROSEB е създадена в партньорство между RARIS /Агенция за регионално развитие Източна Сърбия, Сърбия/, Видинска търговско – промишлена палата и ARoTT - Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации, Румъния.