Снимката на календара се разпространява в социалната мрежа "Фейсбук", а възмутени хора коментират, че съществува закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен, който очевидно не действа, а и в него няма никакви санкции.

"Това е шестото издание на календара, вече шеста година със собствени средства лично отпечатвам такъв с лика на Тодор Живков и го подарявам на всяка къща в селото", разказва кметът на Бели извор Кирил Илиев. Отпечатвал и допълнителни 100-200 бройки, защото и много приятели вече го търсели и искали такива календари.

За кмета Тодор Живков е "единственият управник, изградил държава от 9 милиона души", а останалите след него са "мишоци", които са сринали направеното. Затова и той е всяка година на календара.

На въпрос не се ли притеснява от закона, с който комунистическия режим е обявен за престъпен, Илиев заяви, че не знае за такъв закон. И поиска да му бъде цитиран. А след като разбра, че наистина има такъв, каза: "За мен това не е закон. Закон, който не поражда никакви последици, не може да е закон. Ако беше истински и действащ закон, защо аз съм кмет, защо Бойко Борисов е премиер?"

Кметът допълни, че Живков не е престъпник, не е осъден, няма присъда и затова не може със закон да бъде обявен за престъпник. Отбеляза, че законът е писан от хора, които не го интересуват и те нямат общо с неговото битие и битието на хората около него.

"Аз и Европейския съюз го игнорирам, Бели извор единствено няма знаме на Европейския съюз пред кметството и така ще е, докато съм кмет", заяви още Кирил Илиев.

Илиев преди е бил симпатизант на "Атака", но сега по неговите думи е "самостоятелна бойна единица", тъй като се разочаровал от партията на Волен Сидеров. Избран е още на първи тур на местните избори през 2015 г. с над 70 на сто от гласовете. Явил се е от името на Движение за радикална промяна "Българската пролет".

Източник: dnevnik.bg