Ваше Високопреосвещенство,

Приемете най-сърдечни поздрави от името на Община Мездра и лично от мое име по случай Вашия рожден ден, пише в поздравителния адрес. За мен е огромна чест и привилегия да отправя своите благопожелания към Вас по повод Вашия личен празник.

Вашите всеотдайни грижи за духовното израстване на миряните от Врачанска епархия са достойни за уважение. Вашата народополезна дейност и авторитет на радетел за утвърждаване на традиционните християнски ценности допринасят за укрепване на доверието в обществото към Българската православна църква.

Използвам предоставената ми възможност, за да изкажа своята признателност за оказаните във времето от Вас подкрепа и добронамерено отношение към ръководената от мен институция. Надявам се плодотворното сътрудничество помежду ни да продължи и занапред. Нека чрез Вашите молитви и благословия още дълги години жителите на община Мездра да получават небесна закрила и покровителство.

Приемете нашите благопожеланията Бог да Ви дарува с крепко здраве, духовни сили и доброплодни успехи в отговорното архиерейско служение! Нека Св. Дух щедро да осенява сърцето, разума и волята Ви!

НА МНОГАЯ И БЛАГАЯ ЛЕТА, ВЛАДИКО!

С уважение:

ИВАН АСПАРУХОВ,

Кмет на община Мездра