Другият представител на общините от област Враца в Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране през настоящия управленски мандат ще бъде кметът на община Враца Калин Каменов, а заместници на Каменов и Аспарухов - кметът на община Козлодуй Маринела Николова и кметът на община Бяла Слатина Иво Цветков.

Останалите представители на общини от СЗРП в РСР са:

• от област Видин - представители: д-р Цветан Ценков - кмет на община Видин и Александър Александров - кмет на община Ружинци, заместници: д-р Владимир Владимиров - кмет на община Кула и Боян Минков - кмет на община Белоградчик;

• от област Ловеч - представители: Донка Михайлова - кмет на община Троян и инж. Тихомир Кукенски - кмет на община Априлци, заместници: д-р Мадлена Бояджиева - кмет на община Тетевен и д-р Красимир Джонев - кмет на община Летница,

• от област Монтана - представители: Златко Живков - кмет на община Монтана и Пламен Петков - кмет на община Чипровци, заместници: Нина Петкова - кмет на община Георги Дамяново и Радослав Найденов - кмет на община Берковица.

Общините от област Плевен имат право на трима представители в РСР, но тъй като до момента не е издадена заповед за определяне на поименен състав на Областния съвет за развитие на област Плевен, те ще определят своите членове в РСР по-късно.

Регионалният съвет за развитие има ключова роля в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на Регионалния план за развитие на Северозападния район за планиране за периода 2021-2027 г., както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз.


Снимки:
Национално сдружение на общините в Република България