Конкурсът „Добрите дела“ се организира за шеста поредна година от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица. Идеята е да се открият и поздравят онези млади хора от нашата община дарили щастие и с действията си са оцветили нечий свят в добро. Благодарение на милосърдните си сърца са предали своето добро на други хора, успели са да видят чуждото нещастие, да разберат нечии тревоги и са намерили начин да зарадват някого с човешка постъпка, с подадена ръка в труден момент, с благороден жест или добра дума.

Гости на церемонията по връчването на наградите на номинираните бяха Димитранка Каменова – Кмет на Община Берковица, Гергана Антонова – Зам.-кмет на Община Берковица и Председател на МКБППМН, Ваньо Андреев – Директор на дирекция „Социално подпомагане“ – Берковица и Пламен Панайотов – Инспектор „Детска педагогическа стая“.

Г-жа Каменова приветства децата и учениците за добротворството и хуманизма им и им пожела им да бъдат амбициозни, да си поставят високи цели и да ги достигат. Добротата да е техен спътник в живота, да останат верни на своите принципи, да не спират да творят щастие с добрите си сърца.

Прекрасните берковски таланти Яна, Благовеста и Елица, възпитанички на Ирина Николаева към НЧ „Иван Вазов – 1972“ – Берковица, развълнуваха присъстващите с вокалните си изпълнения, а мажоретният състав от 3.ОУ „Иван Вазов“ – Берковица с ръководител Пламена Илиева внесе колорит на сцената. Най-малките участници в надпреварата – децата от детските заведения в град Берковица, зарадваха публиката с емоционалните си изпълнения – стихотворението „Надежда“ от детска градина „Малина“, детска песен от детска градина „Звънче“ и танц с балони с цветовете на българското знаме на фона песента „Я кажи ми, облаче ле бяло“ от детска градина „Пролетна дъга“.

За своите достойни постъпки и състрадателни сърца номинираните деца получиха признание.