Церемонията по връчването на свидетелствата започна с кратка художествено-музикална програма. Талантливата певица Елена поздрави присъстващите с песента „Доброто”, с която пожела на всички да изпълнят сърцата си с добро, за да стане по-добър светът.

Думи на признателност и благодарност към учителите поднесоха представителите на двата седми класа. В искрените думи на момичетата и се криеше и радост от завършването, и нескрита тъга от раздялата със съучениците и любимите учители.

Тържеството по връчването на свидетелствата бе открито от директора на училището Иван Иванчев. Той поздрави седмокласниците с успешното завършване и благодари на учителите за неуморния труд през годините, който днес дава своите резултати.

"Преди всичко искам да изкажа своята благодарност към всички колеги, които положиха грижи и труд, за да можем днес да се радваме на успехите на нашите деца. Благодаря и на родителите, които повериха децата си на нас и ни повярваха. Благодаря им и затова, че през всичките седем години бяхме заедно, че се отзоваваха и съпреживяваха с нас всеки успех, че преодолявахме отново заедно всеки проблем. Държа да отбележа, че отново очаквам нашите седмокласници да бъдат на челно място по резултати от външното оценяване по математика”. – допълни директорът.

Девет пълни отличници изпратиха тази година ботевци, които получиха грамоти и предметни награди за постигнатите успехи и за достойното представяне на училището в различни направления.