Събраните играчки, дрехи, обувки, ученически пособия и коледни сувенири, тази година са пристигнали от цялата страна. Младеж от Русе е изкупил играчките от детски магазин, за да ги предостави на "Ангелска елха" с извинението, че още няма деца и не знае кои играчки са любими на малчуганите. Стотиците подаръци са разпределени по възраст за децата от цялата страна. Във Враца доброволците са ги занесли лично по домовете, другите са изпратени по пощата. Почти месец инициаторите на кампанията са отделяли ежедневно от личното си време, за да стигнат даровете до децата на затворниците и те да почувстват, че по Коледа се случват чудеса. Помагали са им служители на затвора и социални работници от местни институции.

Кампанията възникнала преди повече от 30 години, когато при свое посещение в щатски затвор, доброволци станали свидетели как направени от тях подаръци с хигиенни материали биват прибрани и пазени за предстоящото Рождество Христово. Оказвало се, че жените затворнички ги пращали на децата си като подарък за Коледа.

През 1982 г. стартира първата кампания за подпомагане на децата на лишените от свобода. Днес над 400 000 деца на затворници от 100 страни получават подаръци от името на своите родители, зад които стои "Ангелската елха", украсена с добротата на хиляди доброволци. У нас кампанията започва през 1999 г. и стотици деца на затворници посрещнаха и тази Новата година усмихнати, въпреки нерадостната си съдба.

Съобразно Закона за закрила на детето, снимката на малолетните е направена със съгласието на благодарната им към кампанията майка.