Турнирът започна добре за мездренските таланти от формацията 2010. Малките „железничари” изиграха 4 мача и постигнаха 2 победи и 2 загуби. В първия двубой победиха „Арес” (София) с 1:0, но загубиха последователно от „Севлиево” и „Звезденбург” с резултат 0:2 и в двете срещи. Съгласно регламента, те се срещнаха за втори път с отбора на „Арес”, в борбата за 9-10 място и отново победиха с 2:0, заемайки 9-то място, от 18 отбора в групата, с голова разлика 3:4. Точни за „червено-черните” бяха Михаил Карашлийски – 2 гола и Теодор Симеонов – 1 гол.

В другата възрастова група, родените 2011 година, заеха 6-то място от 8 отбора. По думите на ст. треньора Стоян Стоянов, отборът е попаднал в най-тежката група, още повече, че 9 от 11-те футболисти играят за първи път на турнир, тъй като отборът е съвсем нов. Въпреки това, момчетата на Владимир Найденов се представиха отлично като за първо участие.

Локомотивци изиграха 4 срещи и постигнаха 2 победи и 2 загуби, с голова разлика 10:9.

За качествата на малките „железничари” говори разгромният резултат с 6:3 над „Нефтохимик” (Бургас). Те успяха да обърнат тотално мача след 0:3 и нанизаха цели 6 попадения във вратата на домакините. Резултатен бе и двубоят срещу другия морски представител - „Тича”(Варна), спечелен с 3:1.

В останалите двубои мездренчани загубиха от „Шипка старс” (Асеновград) с 0:2 и „Звезденбург” (Бургас) с 1:4.

Наставникът на локомотивци Стоян Стоянов каза, че като цяло момчетата са се представили много добре, тъй като конкуренцията е била много силна. Радостното е, че се очертават добри голмайстори, което е гаранция за бъдещи добри резултати. С по 3-4 попадения са се отличили Емил Росенов Ценов и Калоян Каменов.