„Разкажи ми” е книга за духовното, за споделянето и разказването. Според критиците това е най-дълбокия роман на Калин Терзийски до сега и има потенциала да се превърне и в най-продаваната му книга. „Разкажи ми” представя историята на един писател, който разказва на млада писателка какво е да бъдеш писател. Това е действителен разказ за писането, в който Калин Терзийски, през решетките на една лудница, говори пред своята „най-мъдра” ученичка Диана Маркова.

„Разкажи ми” е книга на непрекъснато размишляващия човек, в която авторът споделя какви са неговите лични борби и големите теми в живота му, които го вълнуват и върху които разсъждава. Срещата бе вълнуваща за читателите на Монтана, които успяха да вземат новата книга с автограф и лично послание от автора.

Калин Терзийски е носител на престижната Награда за литература на Европейския съюз, 2011 и един от най-четените съвременни български автори. Роден е на 22 март 1970 година в София, където израства. Първите си стихотворения пише в ученическите си години в Националната природо-математическа гимназия в София. Завършва медицина и специализира психиатрия. Работил е като лекар в психиатричната болница в Курило. През 2000 г. се отказва от лекарската професия и се посвещава на писането и работата като сценарист на телевизионни и радиопредавания.


Автор е на книгите: „Сол” (стихове), „За ползата от ползите” (стихове), „13 парчета от счупеното време” (разкази), „Сурови мисли със странен сос” (разкази), „Имен ден за добрия човек” (разкази), „Има ли кой да ви обича” (разкази), „Алкохол” (роман), „Лудост” (роман), „Любовта на 45-годишния мъж” (роман) и други. Участва в сборниците: „Недялко…projekt”, „Антология на живите”, „Обществен експеримент”, „Проект Троица”.