Прекрасен дар за авторката бе поетичният рецитал по нейни стихове в изпълнение на възпитаничките й Илияна Илиева и Ирена Пламенова.

За човека, колегата и твореца Цветана Костова, за прекрасната книга, която тя поднесе на читателите с пълни шепи, като дар от слънчевата й душевна красота, с голямо вълнение и чувства на благодарност, признание и възхищение говориха нейните приятели и колеги и й пожелаха творческо дълголетие и силен дух.

Нейната житейска мисъл: "…доброто е от слънцето родено, доброто е усмивка непобедена!", остана да звучи в съзнанието на гостите като послание към бъдещите поколения.

Цветана Костова е родена през 1939 г. в село Чупрене, Видинска област. Завършила е Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Българска филология”. Има 38-годишен трудов стаж като учител. Пише стихове и проза, предговори и рецензии за книги, статии и дописки на различна тематика. Сътрудник е на вестниците ”Вселена" (1999) и "Слово плюс" (от 2014 г.). Общественик, секретар на Сдружение "Будители народни" в Монтана.