© Български лекарски съюз

Добра новина е, че преборилите болестта у нас се увеличават всеки ден и вече са близо 22 000. И всеки един от тях, отделяйки по-малко от два часа от времето си може да помогне на трима души, които имат нужда от преливане на реконвалесцентна плазма, за да се преборят с коварната болест.

По време на кампанията на сайта на Български лекарски съюз, на фейсбук страницата на съсловната организация и на тази на Сдружение "Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма" ще бъдат публикувани информационни материали за това какво е кръвна плазма, за необходимостта от даряване на реконвалесцентна плазма, затова кои е подходящ за дарител, подробности за самата процедура, както и лични истории на дарители и излекувани.

Даряването става на две места в София. Едното е в Националния център по трансфузионна хематология, а второто - във ВМА. Ако не живеете в София, пътните разходи се поемат от Сдружение "Лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма". За тази цел трябва да се свържете със Сдружението на телефон 0898780380 или на имейл covidplasma19@gmail.com.

Всичко за информационната кампания можете да прочетете тук.

Източник: Български лекарски съюз