© БЛС

От лекарския съюз напомнят, че преди година, в навечерието на най-светлите празници, от съсловната организация, заедно с подкрепата на Ники Кънчев, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволческите организации "Защото сме хора" и "Благодаря Ви, че Ви има" стартира инициативата за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов: “За децата на героите в бяло”.

Със събраните 34 700 лв ще бъдат подпомогнати 16 деца между 4 и 17 години с 2100 лева.С цел прозрачност, всички събрани средства от инициативата бяха разпределени от Българския лекарски съюз и Ники Кънчев към децата на починалите български медици.

"В навечерието на светлите празници е трудно да намериш утеха, когато съдбата е белязала завинаги детските души. Инициативата „За децата на героите в бяло“ не може да върне най-ценното: бащата на децата им, майката в семейството. Може обаче да даде път на доброто и човешкото във всеки от нас", пишат от лекарския съюз и благодарят на всички участвали в кампанията.