© Община Видин

Заместник-кметът Борисова допълни, че жителите могат да получат информация за социалните услуги, от които могат да се възползват като механизма „Лична помощ“, „Асистентска подкрепа“, проект „Топъл обяд“, общинската дейност „Домашен социален патронаж“ и други над 20 услуги, които се изпълняват от Община Видин. Хората от уязвими групи по-лесно ще могат да получават енергийни помощи, безплатна храна, да им бъде осигурен личен или социален асистент и други дейности.

Фелдшери от звено „Детско и училищно здравеопазване“ ще консултират и извършват манипулации като мерене на кръвно налягане и кръвна захар, поставяне на инжекции по лекарско предписание и други.

Кметовете на населените места изказаха благодарности към Общината за разкриването на кабинетите и изразиха надежда различни специалисти да ги посещават, така че повече жители да получат консултации.

Изграждането на кабинетите е още една хубава придобивка за населението, като по този начин Община Видин изпълни един от важните ангажименти през мандата по отношение на здравната и социалната си политика. Жителите ще могат да разчитат на специализирани грижи и ще подобрят качеството си на живот.