На 26 юни сутринта 25-годишният мъж финтира полицаите от районното управление, че много го боли корема. Те го съжалили и го пуснали да посети тоалетната на втория етаж в районното, която не е за арестувани, а е за служители и посетители в сградата. Затова и на прозорците й нямало решетки. Това пък било използвано от находчивия арестуван, който се измъкнал през прозореца на тоалетната и скочил от втория етаж, след което си хванал такси. Предполага се, че по този начин е стигнал до родния си град Монтана, където вероятно се е укривал.

Петър Петров отишъл в окръжната прокуратура в Монтана със своя адвокат. Преди това защитникът се свързал с дежурен прокурор там и го уведомил, че е адвокат на Петър Петров, който възнамерява да се предаде. Това се случило малко по-късно и издирваният веднага бил закопчан. Предстои да бъде преместен от ареста в Монтана в този в Пловдив, уточниха от прокуратурата в града на тепетата.

Петър Петров е бил арестуван на 25 юни, защото в него е била открита марихуана с тегло над 193 грама. Това престъпление било наблюдавано от окръжната прокуратура в града. А след злополучното си бягство той се сдоби с още едно обвинение – за бягството си от Трето районно управление на полицията в Пловдив, което пък е дело на районната прокуратура в Пловдив.