Ключовете на специализирания автомобил бяха връчени на прокуриста на болницата Юлия Веселинова от представителя на фирма "Дирент БГ" Огнян Петров, съдействала за транспортирането и логистиката на дарението.

То идва точно навреме, защото транспортният парк на болницата се нуждае от сериозно обновление, а средствата не винаги достигат. Юлия Веселинова благодари за високо хуманния жест на дарителите от името на екипа на здравното заведение и пациентите. Линейката ще се ползва за превозване на пациенти на болницата, на които се налага да бъдат транспортирани в други лечебни заведения. Медицинският автомобил е марка "Форд" и е оборудван с необходимата апаратура.

С оглед политиката за осигуряване на подкрепа на младите хора в община Берковица и задоволяване потребностите от кадри в областта на здравеопазването, кметът инж. Милчо Доцов ще даде стипендии за обучението на двама студенти по медицина.

Миналата година Община Берковица закупи съвременен стационарен цифров ехокардиограф за Медицински център 1 в берковската болница. Апаратът разполага с пълни възможности за диагностика, измервания и калкулации за ехокардиография и ехография на венозни и артериални съдове, екстракраниални и транскраниални изследвания, малки части като щитовидна жлеза и др. С модерната апаратура се подобрява качеството на изследванията и се облекчава работата на специалистите.

На свое заседание Общински съвет Берковица взе решение с целеви средства на общината да се закупи операционна лампа за Хирургичното и Акушеро-гинекологичното отделение при МБАЛ - Берковица на стойност 13 000 лв.