Ако притежавате смартфон или таблет, в библиотеката вече можете да използвате разнообразни приложения. РБ „Гео Милев” разполага със собствено приложение за OS Android или IOS. Чрез него освен че ще може да видите актуална информация относно дейността на библиотеката, ще откриете е-каталог, социална мрежа, информация за обучения, много полезни инструменти, а за най-малките читатели – картинки за оцветяване и забавни игри.

Линкове за изтегляне на приложението:
ANDROID - http://d2wuvg8krwnvon.cloudfront.net/appfile/1cfbd...
IOS - http://snappy.appypie.com/user/download-plist/appI...

За желаещите да направят своите първи стъпки в програмирането, Регионална библиотека "Гео Милев" разполага с пет робота Финч, предоставени от Посолството на САЩ в България и от Фондация "Глобални библиотеки - България”. Провеждат се обучения за работа с роботите, чиято цел е да помогне на децата да навлязат в света на програмирането по лесен и забавен начин.

За организиране на обучения, може да се свържете на тел.: 096/ 300 417 или на място в библиотеката.

В библиотеката вече имате възможност да се срещнете с виртуална реалност, чрез която ще научите много нови полезни неща или пък ще направите виртуална разходка до екзотични дестинации, които винаги сте искали да посетите. Вече бяха проведени няколко обучения с младежи и ученици, които разгледаха от близо Международната космическа станция, документален клип за голямата бяла акула, както и имаха възможността „да изпитат” усещането от скок с парашут и емоцията от возенето на увеселително влакче. Очилата VR Case, с които разполага библиотеката са четири броя, като се очакват още 6 броя, с подкрепата на сайта https://4sales.bg/ .

За организираните събития от библиотеката, вече някои от поканите, картичките, плакатите и други са с добавена реалност, която дава възможност на читателите да се зарадват на специално послание или допълнителна информация за събитието. За целта трябва да бъде изтеглено приложението ROAR и с него да се сканира плакат, покана или картичка, за да се види специалното съдържание. Когато сте в близост до библиотеката, приложението ще Ви напомни за интересни събития, които предстоят.

Линкове за изтегляне на приложението:
ANDROID - https://play.google.com/store/apps/details…
IOS - https://itunes.apple.com/…/roar-augmented-rea…/id1045561660…

Напомняме на всички наши читатели, че могат да дигитализират своите читателски карти чрез приложението Cards за OS Android. За да се случи това, трябва да сканирате читателската си карта с посоченото приложение и от него да изберете Регионална библиотека "Гео Милев”. Библиотеката е с обновен сайт: http://montanalib.com/, който дава възможност на читателите да се абонират за информационен бюлетин с най-актуалната информация и да синхронизират своя календар с културния календар на библиотеката.

За улеснение на читателите, на място в библиотеката са залепени 2D /QR/ баркодове, с линкове, от които могат да се изтеглят приложенията.