© Facebook: Илона Иванова

Български екип стои зад композицията и изпълнението на музиката към най-добрата игра за 2023 г. според холивудските The Game Awards. Световноизвестният композитор на музика за видеоигри Борислав Славов и неговият екип – младите певици Илона Иванова и Мария Анастасова и музикантите и аранжори Виктор Стоянов, Георги Андреев и Слидар Борисов. Илона Иванова е солист на Националния Музикален Театър „Стефан Македонски“, а Мария Анастасова - на Държавна опера - Пловдив.

Илона Иванова е позната на българската публика и с участието си в „Гласът на България“ по bTV, което се оказа нейният „билет“ за работата ѝ с Борислав Славов. "Това е изключителен успех за целия екип, създал и реализирал музиката, начело с талантливия и доказал се в цял свят български композитор Борислав Славов! Гордея се силно с Боби и целия български музикален екип, от който имам честта да бъда скромна част, като соло вокал в някои от песните!", написа в социалната мрежа Илона Иванова.

Композиторът и ръководител на НФА "Филип Кутев" Георги Андреев и настоящия зам.министър на културата и бивш директор на Софийската филхармония Виктор Стоянов са добре познати и утвърдени имена от българската музикална сцена. "За пръв път българска гейм музика стъпва на най-високото световно стъпало и открива път за нови успехи на професионалистите, работещи в сферата. Благодаря на Боби и екипа за отдадеността през годините. Надявам се това да е само началото", съобщи във фейсбук профила си Виктор Стоянов.

Слидар Борисов е тонрежисьор и композитор на свободна практика.

Музикален ръководител на екипа е Борислав Славов (Glorian), който е познат на международната видео-гейм публика от работата си по Divinity Original Sin 2 /изпълнена в България от Оркестъра на Classic FM през 2018г./ и Crysis 2, където работи рамо до рамо с авторитетния филмов композитор Ханс Цимер и сътрудничил на Лорн Балф и др.

Източник: classicfm.bg