На сцената оживяха познати и любими на поколения герои от класическите приказки на Ханс Кристиян Андерсен - Малката кибритопродавачка и Грозното пате, Малкият принц на Екзюпери, Аладин от„1000 и една нощ”, както и откъси от съвременния мюзикъл „Достатъчно”и други. Всяко едно изпълнение на невероятните певци бе своеобразно послание на Добротата и Любовта към зрителите. Случайно или не, концертът на младите артисти в Мездра съвпадна със Световния ден на добротата.

Празникът на духа започна с изпълненията на децата от ВГ „Детски свят” при Центъра за подкрепа и личностно развитие в Мездра и талантливата възпитаничка на музикалния педагог Тони Яшова, Тереза Стоянова.

Залата притихна, когато Малката кибритопродавачка в изпълнение на Дайяна Иванов , се появи на сцената. Прекрасният дует с Денко Проданов предизвика бурни ръкопляскания в залата.

Превъплъщенията на изпълнителите Нелиан Николова, Виктор Ибришимов, Весела Делчева и изпълнението на флейтиста Виктор Йорданов завладяха залата и спечелиха възхищението и овациите, които не стихваха.

Дуетът от мюзикъла „Достатъчно”, изпълнен от Денко Проданов и Виктор Ибришимов, се превърна в истинска битка между доброто и злото, в която неизбежно доброто побеждава, битка, която доказа, че никога не е достатъчно човек да мечтае, да живее и да обича.

С всяко следващо изпълнение прекрасните гласове на певците препращаха духа на добротата, младостта и красотата. Разбира се, появата на „виновничката” за този празник на духа, Илона Иванова, предизвика аплодисментите на цялата зала.

След края на концерта, Илона благодари от името на целия творчески екип за прекрасната вечер, за пълната зала и за аплодисментите. Тя изрази своята благодарност на Община Мездра за проявеното разбиране и съдействие, както и към всички други, помогнали да се осъществи този празник на духа, на младостта и красотата.