Комисията по контестациите към БФБ се събра във връзка с подадена контестация от Видабаскет. Видинчани подадоха контестация след загубата си от Шумен в двубой от Втория етап - Втора четворка на Държавното първенство за мъже "А" група, от 4 март 2019 г. в зала „Фестивална“.

Комисията в състав: Елеонора Рангелова, генерален мениджър на БФ Баскетбол, Христо Христов, мениджър НО и състезания и Владимир Цеков, председател на Съдийската комисия към БФБ, е разгледала контестацията и жалбата на Видабаскет, изгледала е последните секунди на срещата срещу Шумен, запознала се и с доклада на дежурния представител и писмен доклад на старши съдията на срещата.

След всичко това комисията е установила, че процедурата при подаването на контестацията е спазена, но допуснатата грешка на съдиите не представлява законосъобразно основание за подаване на контестация и същата бива отхвърлена.

В допълнение комисията по контестации предостави всички материали - документи и видеозапис и сезира Съдийската комисия, "която е компетентният орган за оценяване на съдийството на посочената по-горе среща за евентуалното налагане на съответните наказания на длъжностните лица."

Съгласно т. 5 от Правилата на ФИБА решението на Комисията по контестациите не подлежи на преразглеждане и обжалване.

Източник: bgbasket.com