Кметът на Видин получи престижното отличие лично от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. "За мен е чест да присъствам на тази престижна церемония и да приветствам най-добрите в един от любимите за всички българи спортове. Благодаря на Българската федерация по баскетбол и на нейния президент за връченото ми отличие, което приемам с огромна радост. Защото усилията ми като кмет на Община Видин и усилията на моя екип да подкрепяме спорта, не остават незабелязани. В баскетболната игра Видин има дългогодишни традиции и нашата школа - мога убедено да заявя, е сред най-успешните в страната. От началото на мандата общинското ръководство спазва в пълен обем ангажиментите си към видинския клуб "Видабаскет" и предоставя безвъзмездно база за подготовка на състезателите и финансова подкрепа“, заяви Огнян Ценков, приемайки наградата.

Той допълни, че неговото желание, както и това на всички видинчани, е все повече деца и младежи да имат такава прекрасна алтернатива като баскетболния спорт, за да се развиват не само физически, но и да закаляват своя характер. "Аз вярвам в това добро намерение и съм сигурен, че нашите баскетболисти ще ни зарадват с още по-впечатляващи резултати и нови победи и през тази година“, изрази надеждата си видинският кмет.

Президентът на баскетболната федерация по традиция награждава заслужили ветерани и личности, свързани с развитието на баскетбола у нас. Плакет бе връчен и на заместник-кмета на Видин Венци Пасков, койкто е бивш баскетболист от школата на крайдунавския град.

От БК "Видабаскет“ присъстваха старши треньорът на отбора Николай Колев, треньорът Кирчо Цветков, мениджърът на клуба Владимир Евгениев и организационния секретар Росен Ракаджиев. Сред гостите на церемонията беше и видинчанинът проф. Вили Лилков, чиято подкрепа за развитието на баскетболния спорт е неоценима, както и Елеонора Рангелова - юрист на БФБ, която също е от Видин.