Съгласно регламента на фестивала, изпълненията на участниците бяха разделени в два етапа - изпълнения на две народни хора и изпълнение на хореографска разработка с обща продължителност до 10 минути. Критериите за оценяване бяха оригиналност при изпълнение на хората, оригиналност при поставянето и изпълнението на разработката, сценично поведение и настроение, както и техника при изпълнението. Журирането и оценяването бе за цялостно представяне на групата. Изпълненията оцени жури с председател проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия" и заместник-ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.

Фолклорен танцов клуб „Луд гидия” изпълни северняшките хора "Арканул" и "Гъмзовяна" и хореографска разработка "Северняшки ритми". Мездренските любители на народните танци заслужиха втора награда за цялостното представяне - плакет и грамота, които получи художественият ръководител на клуба Йоанна Аспарухова.

Тази събота, 9 юни, Фолклорен танцов клуб "Луд гидия" ще вземе участие в Осмия Национален фестивал на клубовете за народни танци и любителски ансамбли "От Трън по-убаво нема", който ще се проведе в гр. Трън, а през месец август - в XII Международен конкурс на изкуствата "Радост на брега" в гр. Ахелой.