Когато залите ни са пусти, когато книгите ни не пътешестват и не може да общуваме с вас, трябваше бързо да преорганизираме деня си, за да не губим вдъхновението и креативността.
Екипът ни, дори и разделен в отделите и в дистанционна форма, не спира да работи. Дори и невидим за вас, посетителите, процесът е непрестанен - пишат в социалната мрежа библиотекарите на Враца.

В отделите се извършва профилактика на фонда, онлайн справки за ученици и студенти, инвентиране и каталогизация на новополучени книги, преглед и аналитично описание на периодичните издания, презаписване на вече заетата литература и пререгистрация на читателите до 18 години.

Ежеминутно се поддържат дигиталните ресурси, сайтове и социлните мрежи, организират се виртуални срещи с писатели, създава се полезно видео съдържание, забавни кнжни куизове, защото културата е тази, която поддържа духа на работещите в Регионалната библиотека „Христо Ботев”.

От екипа на библиотеката написаха: Бъдете силни и здрави. Не губете вдъхновението и желанието за търсене на знания, защото вратите на библиотеката ще отворят скоро – само заради вас! А ние оставаме верни на мото си „Традицията среща модерното мислене в библиотеката”, дори и да сме физически разделени.