Историята, описана в книгата, ще ви накара да се натъжите, да се усмихвате и да повярвате, че стават чудеса. Ще усетите ада на наркотиците и ще видите материалното измерение на вярата, спасила един млад живот. В своята книга, изповядвайки се пред читателя, Весела слага знак по пътя-"Внимание, грешен избор". Няма как да не й повярвате, защото тя е минала по погрешния път. Вървяла е по него цели осем години с едничката мисъл за поредната доза отрова, обричайки на страдание и тялото и душата си.

Като по чудо авторката на "Падение и спасение" е спечелила битката и е постигнала свободата си, след една истинска, но убиваща любов - тази към хероина. "Знам какво е да си роб, ненавиждам това състояние и никога повече няма да бъда. През целия си живот имаме нужда от уроци по свобода”- казва Весела.

"Може би в нашето общество да признаеш, че си имал проблем с наркотиците и то не просто огромен проблем, а смъртоносна зависимост, явно се тълкува като смелост, явно хората се страхуват да говорят за това. А това е най-естественото нещо - минаваш през него, отдаваш му се, то те променя по някакъв начин и когато чудото стане и останеш жив, единственият ти правилен ход е да говориш за това, да предпазиш тези след теб, като им опишеш мъчението и ги отвратиш от него", категорична е журналистката Весела Тотева.