Неделният ден бе изключително успешен за малките „железничари”. Децата, състезаващи се в първенството на Футбол 5, надиграха връстниците си от „Ботев” (Враца) с минималното 1:0. Победния гол за момчетата на Владимир Найденов отбеляза Асен Асенов.

Тази победа даде старт на добрите изявите на футболистите от школата на „Локомотив”. В отложена среща от 8-мия кръг в първенството на Футбол 7, малките „железничари” разгромиха „Първа атомна” (Козлодуй) с 10:0.

Този успех амбицира момчетата на Стоян Стоянов и те излязоха срещу „Чавдар” (Бяла Слатина) пределно мотивирани за трите точки. Двубоят от 10-ия кръг се разви изцяло под диктовката на мездренчани, които разбиха съперника с категоричното 9:1.

Най-резултатен за „Локомотив” в двата двубоя, при родените 2010 година, беше Иван Николов, отбелязвайки 4 попадения. С хеттрик се отличиха двама футболисти - Теодор Симеонов и Калоян Каменов. На два пъти се разписаха Емил Росенов, Михаил Карашлийски и Теодор Георгиев, а по едно попадение добавиха – Борислав Цветков, Константин Павлов и Константин Христов.

Така малките „железничари” си върнаха първото място и вече са с аванс от три точки пред втория – „Ботев” (Враца).

Тази седмица предстоят две срещи за формациите от детско-юношеската школа. Днес старшата възраст гостува на „Монолит” (Бяла Слатина) в изтеглен двубой от последния кръг, а утре юношите младша възраст приемат „Първа атомна” (Козлодуй). Срещата на терена с изкуствена настилка в Мездра е от 16:00 часа.