Иво Балабанов
Иво Балабанов © atletikabg.com

Припомняме, че в началото на годината най-добрият български атлет в дългите бягания - Иво Балабанов записа очаквано убедителна победа на 3000 метра на Международния турнир "Академик" в София с време 8:12.26 мин. В бягането на 800 м. на същия турнир Мартин Балабанов финишира втори с време 1:52.67 и записа личен рекорд.

Само преди дни, състезателят на Атлет – Мездра Иво Балабанов отново доближи 8-минутната бариера на 3000 метра в зала. Той даде резултат 8:03.43 мин. на състезание в Гент, Белгия, класирайки се на 13-о място.

Мартин Балабанов
Мартин Балабанов © atletikabg.com

Съставът ни за Балканския шампионат в Истанбул ще бъде воден от трикратната носителка на приза "Атлет на България" и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева. Бившата ни вицешампионка от европейско първенство Габриела Петрова се очаква да се включи в надпреварата в тройния скок.

Младите атлети Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова ще се състезават в скока на дължина. В тима е още и европейският ни шампион в тройния скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев, сребърният ни медалист от европейското първенство за юноши в тройния скок Димитър Ташев, както и най-силният ни хърделист Станислав Станков.