Семейство намерило своята българска овчарка Джина мъртва. Същата участ споходила и красивото санбернарско куче Бетовен, кръстено на героя от известния филм, на съседа Иван Крумов. Въпреки намесата на ветеринарния лекар, не могли да спасят живота на Бетовен.

Два дни преди случката, собственичката на Джина направила забележка на хлапета, които си играели шумно на улицата пред къщата им. Малко след това открили кучето си бездиханно. "Не мога да се примиря, че на такова добро и красиво куче може някой да посегне! Веднъж повърна зелено и после беше като болна и почина на стълбите на къщата“, разказва скърбящата жена.

Тези дни умряло и кучето пазач на овчаря в Боровци. Стопаните предполагат, че четириногите им приятели са отровени. Това потвърдил и ветеринарният лекар на селото. За случая е уведомено Дружеството за защита на животните “Четири лапи“.

"Не можем с лека ръка да твърдим, че кучетата са отровени, това трябва да се докаже. Още повече, че през деня те са вързани", коментира кметът на Боровци Валери Петров. Напоследък зачестяват случаите в Северозапада, когато враждуващи съседи и съселяни разчистват сметките си като убиват кучетата. По кучето на друг мъж от селото било стреляно с въздушна пушка, разказах местните.