Градушка удари различни части на страната тази нощ. Топчета с големина на орех се изсипаха в района на София и Перник, както и във Врачанско, Русенско и Плевенско.

Валежите в Западна България започнаха още в неделя вечерта като заради лошото време без ток останаха три общини - Брезник, Радомир и Плевен.

През нощта и в момента четири екипа на Дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община обработват сигнали в връзка с валежите и градушки, които преминават на София, съобщиха от общината.
Досега екипите на „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на място на 11 сигнала за паднали клони на дървета, завирявания и счупени керемиди на покриви. Екип на дирекцията работи на място на образувало се завиряване на ул.”Вардар” и ул.Възкресение”.
Работят и екипи на столичната пожарна.
В момента градския транспорт се движи навсякъде по редовните си маршрути, с изключение на автобусни линии 45 и 77, които поради завиряването на ул.”Вардар”, са отклонени по бул. ”Ал.Стамболийски”.
Възложено е на почистващите фирми да състоянието на дъждоприемните шахти и да извършват почистване от паднала листна маса. Столичен инспекторат контролират дейността на фирмите, ангажирани с почистването на града.
Във всички райони на Столична община има дежурни, които следят обстановката. Наблюдават се и нивата на речните корита, които са в норма.

Ограничава се движението по път III-137 Крушовене-Брегаре в област Плевен поради стичаща се кал и вода върху пътното платно, съобщиха пък от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по обходен маршрут: път II-11 Крушовене-Байкал-Гиген, по общински път Гиген-село Искър-Славовица до кръстовището с път III-3004 Ореховица-Тръстеник и по път III-3004 от разклона за Тръстеник до Ореховица-Брегаре.

Източник: monitor.bg