Димитров грабна златния медал в категория до 67 кг, като на финала в неделя се наложи над Себастиан Над (Сърбия) с 3:1. Преди това 24-годишният национал се наложи с 9:0 срещу чилиеца Кристобъл Торес и 2:1 срещу сърбина Мате Немеш, и двамата призьори от световни и европейски първенства.

„За мен, както и за всеки борец, е гордост да стане носител на най-престижното отличие в българската класическа борба. Имах доста силни съперници, победих и първия и втория човек на сърбите в категорията. Надявам се това да е сериозна крачка към олимпийската квота на турнира в София следващия месец. Благодаря на Гриша Ганчев, който ми дава финансова стабилност да се подготвям, на министър Красен Кралев, на федерацията по борба, както и на всички треньори”, каза пред официалния сайт на БФ Борба Дейвид Димитров.

В последния ден титла за врачанския Ботев 93 донесе Стоян Кубатов, който на финала в кат. до 77 кг на класическия стил разби с 9:0 грузинеца Николос Чикаидзе. Домакин на двата турнира бе зала „Сила“ в Пловдив, като в тях участие взеха борци от 20 страни, като България бе представена от 53-ма състезатели.