Днес 24-годишният национал заминава за Тетевен, където ще продължи подготовката си за квалификационния турнир в София в началото на май, който ще бъде и последна възможност са спечелване на квоти за олимпийските игри в Токио. „Ще дам всичко от себе си, за да отида на този най-голям спортен форум. Знам, че ще бъде много трудно, защото има много добри състезатели, които не са взели квоти и очакват да го направят в нашата столица. Ако е рекъл господ ще успея“, каза още Дейвид Димитров.

„Много ще му е трудно, защото ще трябва да се справи със съперници от силната школа на бившия Съветски съюз, а и не само с тях. Подготвен е добре, но му трябва и късмет. Най-важното е да е здрав. Дейвид е много упорит и се надявам да успее“, заяви треньорът Детелин Костов и обеща, че ако отиде на Олимпиадата в Токио и се завърне с медал да сложи негова снимка в залата до тази на най-успешния борец от Монтана Камен Лозанов.

Да пожелае успех на Дейвид Димитров в залата дойде и неговият съотборник Стефан Григоров, който се класира на трето място на турнира „Никола Петров“ в кат. до 55 кг. „Дейвид спечели съвсем заслужено златния пояс в Пловдив. Справи се по безапелационен начин и с чилийският борец и с двамата сърби, единият от които има квота за Токио. Пожелавам му да е здрав! Ще му стискаме палци да успее в София, но аз вярвам в него и съм сигурен, че ще го направи“, заяви Стефан Григоров.