Най-оспорвани бяха футболните двубои между децата, в които взеха участие отбори от училищата в селата Попица, Търнава, Баница и Девене, ОУ "св. св. Кирил и Методи" и спортното училище във Враца.

Според главния съдия на турнира по футбол на малки врати Владимир Вълов, който е и психолог към Регионалния центъра за подкрепа на процеса на приобщаващото образование във Враца, конкуренцията между отборите е била голяма, но вторият отбор на Баница се е наложил при най-малките. Сборният тим на Попица също е победител в своята група. След него се нареди отборът на Търнава.

Впечатляващото при играта е било отношението на децата без проблеми към своите връстници с физически и сензорни увреждания и с интелектуални затруднения. Те са си помагали взаимно и целта им е била честната игра.

Точно това е и целта на инициативата "Да играем заедно”, каза за MediaNews Емил Иванов, спортен администратор на "Спешъл Олимпикс България". Инициативата се провежда за 14-и път и досега е проведена в Пловдив, Хасково, Бургас, Добрич и Разград.

Емил Иванов подчерта, че във Враца "Да играем заедно” се реализира за трети път и организацията е чудесна. Представителят на "Спешъл Олимпикс България" благодари на Община Враца за съдействието и предоставянето на изключително добре поддържаното игрище.