И момчетата посягат към белия лист, покосени от стрелата на Купидон. „Не съм романтичен, обичам циничен“, прочете млад поет. А момиче отвърна с „Този миг ще спра!“. Крехката девойка, споделяща за мириса на любовта пита може ли да бъде вкус, възможно ли е да запечати един миг от любовта, осъзнавайки че тя е сила.

„Изненадана съм от толкова оригиналните и свежи творби на тези млади хора“, каза шефката на Бюрото по труда в Монтана Светла Узунова. Тя запомнила и някои стихове, които отнася като спомен от прекрасната поетична вечер.

„Стиховете на децата са красиви и чисти, сподели и менторът на клуба Ели Лозанова. Тя работи като таксиметров шофьор, но е изкушена от писаното слово. Пазителката на родните традиции от фестивала „Бабина душица“ участва във формата на БНТ “Напиши роман“. Тя призна, че някои от стиховете нямат художествена стойност, но са бисери, откъснати от сърцето. Тяхната искрена любов към поезията ме вдъхновявa да работя с тях, зареждат ме с енергия, при всяка среща натискат бутона ми „Reffreshe”, допълни Лозанова.

Собственичката на зведението Камелия Евгениева поясни, че кафе-театъра отваря врати, като сцена за млади таланти, пространство за съвременно изкуство и култура и това литературно четене поставя началото на една традиция .Тя обеща, че гостите ги очакват още много вечери, изпълнени със свежест, нови гласове и звезден заряд.