© Община Видин

Специален гост на празника бе волейболната легенда Владимир Николов, който за пръв път посещава нашия град. Поводът е инициативата му „Играй с Владо Николов“. Със събитието, което е посветено на Деня на волейбола, от ВК „Бдин-Вида“ откриха и лятното волейболно училище, което ще се проведе през юни и юли.

Заместник-кметът на Община Видин поздрави от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име треньора на „Бдин-Вида“ Снежанка Гечева за прекрасния празник, както и за инициативата да се проведе лятно волейболно училище. „Община Видин и занапред ще продължава да подкрепя всички спортни клубове, в името на нашите деца – да растат те здрави и щастливи“, заяви Борислава Борисова. Тя приветства Владимир Николов с „добре дошъл“ в нашия старопрестолен град. И заяви, че тази среща не само ще даде възможност на видинските деца, които тренират волейбол, да почерпят от богатия професионален опит на бившия национален състезател, но и ще ги мотивира за още по-големи успехи. Заместник-кметът изрази увереност, че макар това да е първото посещение на волейболната легенда в нашия град, Владимир Николов вече е един от приятелите на Видин. В знак на това приятелство Борисова му подари плакет на Общината.

От своя страна гостът благодари за поканата да участва в днешното събитие. „Изключително ми е приятно да видя толкова много усмихнати деца с добри волейболни умения“, сподели той. Волейболистът отбеляза, че от школата на ВК „Бдин-Вида“ е излязла не една национална състезателка. И посъветва децата от клуба винаги да следват мечтите си, защото с достатъчно труд и упоритост ще ги постигнат.

Заместник-кметът Борисова и Владимир Николов връчиха медали на всички деца, участвали във волейболния празник. Те получиха и лакомства, осигурени от дамите от Инър Уийл клуб – Видин.