Със средства ще се обнови основно голямата зрителна зала на културно-просветната институция, която е емблема за културния живот в града. Предвижда се модернизация на седалките, реконструкция на сцената, подмяна на отоплителната и вентилационната инсталация на сградата, внедряване на енергоспестяващо осветление. Планиран е и частичен ремонт на сутерена.

"Щастливи сме, че спечелихме този проект, сподели секретарят на читалището Димитър Тошев. Голям ремонт в читалището не е правен повече от 70 години. Залата, която е предпочитана за театрални и концертни изяви, ставаше неизползваема през зимните месеци заради трудното отопляване. Сега този проблем ще се премахне. Най-хубавото от всичко е, че модернизацията ще съвпадне със 150-ата годишнина от създаването на читалище „Развитие“. Това ще е своеобразен празник за културата и обществения живот във Враца".

Оферти от фирми кандидати да изпълнят големия ремонт се приемат до 22 ноември. На следващия ден постъпилите предложения ще се бъдат отворени публично.

Източник: .kmeta.bg