Магданоз – този естествен диуретик, ще ви помогне да се отървете от задържаната вода в тялото ви, която се е натрупала заради въглехидратните храни, които сте хапвали през празничните дни. Можете дори да си приготвите магданозена супа или просто да добавите по-голям количество към вашата любима супа или салата.

Целина – друг зеленчук, който е естествен диуретик. Всяка храна с високо съдържание, на течности, каквато е целината може да ви помогне да се отървете от излишните течности.

Джинжифил – друг отличник в битката с подутия корем. Коренът помага за всякакви стомашни проблеми – облекчава газовете, гаденето и подобрява храносмилането. Най-добрият начин за консумация е в сурово състояние, като добавка към салата или смути.

Лют пипер – той буквално взривява храносмилателните ензими. Можете да го приемате като го смесите с чаша топла вода и пресен лимонов сок. Ако пиете тази напитка всяка сутрин ще подобрите храносмилането си значително.

Банани – богати на калий, те намаляват задържането на вода, а и засищат. Все пак не прекалявайте с тях, защото са и доста калорични.

Източник: Actualno.com