© Община Козлодуй

Шеф Иван Манчев e един от най-популярните и обичани родни шеф-готвачи, ресторантьор, ТВ водещ и автор на книги с рецепти.

Има повече от 20 години професионален опит в кухнята. Изострените му към перфектния вкус сетива са го водили по много краища по света – от Япония през Норвегия до Тексас, откъдето е черпил опит и знания като готвач. Водят го и из всички краища на България, откъдето Иван Манчев събира автентични родни рецепти.

Ансамбъл „Чинари” и трио „Булгарина” са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни и съвременни български танци, песни и инструментални мелодии.

Изпълнителките от трио „Булгарина” са възпитанички на НМУ „Любомир Пипков” – гр. София, със специалност – народно пеене. Формацията, макар и млада, има множество концерти и участия във фестивали.

Квартет „Славей” е създаден през 1991 г. в София от световноизвестната народна певица Надка Караджова, наричана от публиката Славеят на България.

В репертоара на квартета има автентична българска народна музика от всички краища на България. Формацията е носител на престижни награди в страната и чужбина. Квартет „Славей” има реализирани повече от 3500 концерта.

Юри Крумов е народен певец, многократен носител на награди от фестивала „Пирин Фолк”. Има издадени три албума.

Популярният народен певец е и дългогодишен танцьор в Ансамбъл „Пирин“. Родом е от град Враца.

Галина Димитрова e народна певица, фолклорът е нейната сбъдната детска мечта. Завършва средно музикално училище в град Разград, а по-късно учи и завършва висшето си образование със специалност „Музикална педагогика" в град Шумен.

Галина Димитрова е водеща на предаването „Магията на традициите”, в което се представят фолклора, традициите и танцовото творчество на различните области в България.

Теодора Стойкова, известна само като Теодора, е българска народна и попфолк певица.

От малка се занимава с народна музика. Завършва специалност „Народно пеене и пиано”. Пяла е в хора към ансамбъл „Нефтохимик” – Бургас, и в Ансамбъл „Странджа“ като артист-хорист. Има редица музикални награди и успешна солова кариера.

Аристос Константину и неговият бенд ще представят най-доброто от своя репертоар. Талантливият гръцки певец е познат на българската публика от концертите си в цялата страна.

Теа Таирович e сръбска попфолк звезда.

Любимката на Шабан Шаулич започва кариерата си през 2014 г., когато представя песента „Да си мой“ в много популярното в западната ни съседка риалити шоу „Zvezde Granda”.