Във връзка с реализирането на целите на Кампания 2019/2020 г. в началото на месец юни е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на медицинска апаратура, финансирана със средства от „Българската Коледа“. Информация за нея е публикувана на официалния сайт на президентската институция www.president.bg в раздел „Профил на купувача”.

Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно. На сайта на инициативата www.bgkoleda.bg са публикувани правилата, редът за кандидатстване и необходимите документи.
Тази година темата на инициативата е „Да дарим бъдеще на болните деца“. Целите на Кампания 2019/2020 г. включват както подпомагането на деца, така и осигуряването на високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, лечение и рехабилитация.

Седемнадесетото издание на „Българската Коледа“ ще продължи до края на м. ноември. Всеки, който желае да се присъедини към каузата, може да го направи, дарявайки сумата от 1 лв., като изпрати SMS на кратък номер 1117 за абонати на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на инициативата (IBAN: BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, „Обединена българска банка” АД) като в платежното нареждане се посочи „За „Българската Коледа”, включително чрез кредитна карта (Visa или MasterCard), чрез ePay.bg и UPay.