В Пловдив събитието ще се организира от Зелени Балкани и ще се състои в Регионален Природонаучен Музей – Пловдив, на 07 октомври (петък) от 18 ч.

Регионален исторически музей - Русе ще организира на същата дата Нощта на прилепите в Русе, където ще посрещне гостите си от 17.00 часа. Презентация за прилепите, ще бъде изнесена в Пленарна зала на Община Русе. Ще бъде прожектирано филмчето за прилепите "На гости в мрака", заснето специално за нуждите на Екомузей с аквариум - Русе. След лекцията събитието ще продължи в Лапидариума на РИМ - Русе, където ще има организирани много игри, вечерна лекция и демонстрация на работа с детектор.

В София, инициативи за прилепите ще бъдат включени в Детския фестивал в Музейко – Adventure Kids, където децата ще научат повече за прилепите от пътешественичките – биоспелеолози – Виолета Желязкова и Ния Тошкова (като част от програмата на Фестивала на 8-ми и 9-ти октомври).
Нощта на прилепите във Враца ще се проведе на 25 октомври от 17.00 ч. и ще бъде организирана по традиция от ДПП „Врачански Балкан“, като тази година ще се фокусира върху млади семейства, с деца.

В Стара Загора събитието ще се проведе на 2-ри ноември, в библиотека „Захари Княжевски“, където ще се учат децата как да обикнат прилепите.

Нощта на прилепите ще бъде отбелязана и в Бургас, където програмата предстои да бъде уточнена.