Във Враца помощите ще се събират в сградата на БЧК на - ул. „Кръстьо Българията“ № 18, в село Борован -в „Домашен социален патронаж", ул. "Иван Вазов" № 1, както и в Лятната градина на ресторант "Скът", в Бяла Слатина, ул. "Климент Охридски" № 68, се посочва в съобщението.

Дарения ще се приемат в Козлодуй - в бившата сграда на полицията на ул. "Стефан Караджа" № 2, в Криводол - в сградата на старата община на ул. "Освобождение" № 4, в Мездра – в Общинския център за социални услуги и дейности. Пунктовете за помощи са организирани и в общинския клуб на ул."П. Банков" № 2 А в Мизия, в Домашния социален патронаж на ул. "Йордан Йонов" № 2 - в Оряхово, както в читалището в Роман и в общинската администрация в село Хайредин.

Всички места за събирането на даренията са организирани с помощта на общинските администрации, уточняват с признателност от БЧК-Враца. От врачанската организация припомнят, че се приемат само нови дрехи и обувки за деца, жени и мъже, ново спално бельо, нови топли завивки и одеяла, както и всички видове хигиенни материали. Може също да се даряват палатки, фенери, батерии, генератори.Засега не се приемат хранителни продукти.

Българският Червен кръст е разкрил и дарителска сметка за събиране на парични средства, които също ще са необходими, се посочва в съобщението. Сметката е обявена на страницата на организацията.