Крайният срок за записване е 15 март до 18:00 часа. Откриването е на следващия ден от 10:00 часа.

С един и същ автомобил може да се състезава повече от един водач, като редът на стартиране ще се съобрази от организаторите, така че пилотите да разполагат с минимум пет минути за подготовка.

В състезанието ще участват два класа автомобили – стандартни, до 1600 куб. см, и над 1600 куб. см. Ще се включат и модифицирани модели – с подобрения, различни от тези на серийното производство на автомобила, например: спортен филтър, амортисьори, хидравлична ръчна спирачка и др. Надпреварата стартира от място, с работещ двигател и затворени прозорци.

Водачите трябва да имат редовна застраховка „Гражданска отговорност”. Допълнителна състезателна застраховка не се изисква за автомобили клас стандартни, а за модифицираните автомобили се попълва декларация. Автомобилът трябва да е преминал годишен технически преглед, а за модифицираните - да е наличен технически паспорт.

Председател на организационния комитет е кметът на община Ловеч Страцимир Петков, зам.-председател - Валентина Янкова. Директор на състезанието е Ивелин Йончев.