Audi A3 (3 врати)-Трябва да припомним, че 3-вратата версия на Audi A3 зa първи път беше представена още в средата на 90-те години на миналия век. Дълго време този автомобил имаше сериозен успех, но в последните години клиентите се ориентираха към по-практични коли. Това принуди Audi да се откаже от 3-вратото A3 и да се насочи усилията си към развитието на това с 5 врати.

Причината за "кончината" на познатото BMW 6-Series е замяната с нов модел. Баварците готвят излизането на BMW 8-Series, което ще замени именно "шестицата". В същото време компанията само преди месеци пусна на пазара стилната и практична 6-Series GT.

Citroen C3 Picasso - Този практичен компактен MVP определено стана жертва на всъдеходите и кросоувърите, които настъпват неумолимо. Това принуди французите да заменят Citroen C3 Picasso, който се появи през 2009 г., с по-популярния Citroen C3 Aircross.

Citroen C4 - Още един модел на френската марка беше принуден да излезе в пенсия заради желанието на производителя за пусне нещо "по-така". Хечбекът Citroen C4, европейският дебют на който се състоя още през 2005 г., слезе от конвейра, за да отстъпи мястото си на Citroen C4 Cactus.

Dodge Viper - Култов автомобил с V10 двигател, който ще липсва на мнозина фенове. Причината за неговата "смърт" е старостта. Той се появи още през 1992 г. и след 25 г. служба слезе от сцената, след като се оказа, че няма как да бъде пригоден към най-съвременните мерки за безопасност.