Областният управител благодари на полк. Георги Крайнов за приноса към събитието и за успешното възстановяване и развитие на Военно формирование 54 990 - Враца. Малина Николова връчи почетния плакет на областния управител на генерал-майор Михаил Попов и пожела успех в утвърждаването на 140-годишната история на Българската армия.

В последния ден на Прегледа на любителското художествено творчество взеха участие самодейните колективи и индивидуалните участници от военните формирования на Сливен и Благоевград. След изявата на изпълнителните, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов награди победителите в отделните категории.

На първите места бяха класирани Танцов състав - Белене с ръководител Милка Самуилова за ансамбловото изпълнение „Ничия любов“, Мъжка певческа група - Благоевград за „Песен за Радон Тодев“, старшина Станчо Павлов от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен за изпълнението на песента „Бягство“, Оркестър „Фугас“ от Асеновград за инструменталното изпълнение „От нашенското по-хубаво няма“, Формация „Артилерист“ - Асеновград за „Път без граници“, самодейците от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен за хумористичния скеч „Парола 104“.

В най-оспорваната категория „Танц“ победител стана Фолклорна формация "Форуглица' - Благоевград. Първо място в комплексното класиране завоюва Бригадно командване - Благоевград. Областният управител Малина Николова поздрави всички участници и гости със специален концерт на фолклорния изпълнител Светлин Миланов, Ансамбъл "Мездра" и Балет "Меджик".

Атмосферата на фестивалния ден и настроението на участниците в Прегледа на художественото творчество на армейците улови с обектива на фотоапарата си Тони Дуковски. MediaNews му благодари за предоставения снимков материал!